עשי זאת בעצמך – בדקי את רכבך לקראת החורף

 

אילו דברים תוכלי לבדוק בכוחות עצמך ברכבך לקראת החורף?

הכיני את רכבך לחורף
  • נוזל קירור – עדיף להשתמש בנוזל קירור מיוחד ולא במים רגילים. יש לוודא כי מפלס נוזל הקירור לא ירד מתחת לקו המינימום. את הבדיקה יש לבצע רק כשהמנוע קר לאחר מספר שעות של מנוחה. אין לפתוח מכסה ולבדוק את המערכת כשהמנוע חם: פתחי את מיכל המים, בגוף המים יש שני קוים – מינימום ומקסימום, הכמות צריכה להיות קרובה למקסימום, במידה ואין זה כך, הוסיפי מים. לאחר מילוי המים, סגרי היטב את הפקק. חוסר בנוזל קירור לרוב מעיד על בעיה, לכן בדקי שוב לאחר מספר ימים, במידה והמיכל ממשיך להתרוקן, פני למוסך שלך.

  • שמן מנוע –  על מנת שבדיקת השמן תהיה יעילה יש להמתין מעט עם מנוע כבוי עד שכל השמן ירד לאגן, מפני שכאשר המנוע פועל השמן מתפזר בחלל המנוע. יש לעמוד על משטח אופקי וישר על מנת לאזן את מפלס השמן ואז הבדיקה שנעשית בעזרת מדיד מיוחד תהיה יעילה, ונכונה. השמן צריך להגיע עד לגובה הסימון העליון במדיד.

  • מצבר – חיי מצבר נעים בין שנתיים לארבע שנים. תלוי בטיב וסוג המצבר. יש לבדוק מפלס נוזל אחת לחודש (לא בכל סוגי המצברים ניתן לבדוק את מפלס הנוזל), פתחי את הפקקים ובדקי כי מפלס המים תקין (בגובה לוחיות העופרת), עודף נוזל יקצר את חיי המצבר. במידה וחסר נוזל יש למלא בנוזל למצברים בלבד (מים מזוקקים), לא מים רגילים. בדקי גם האם הצטברה קורוזיה מסביב לדפנות המצבר, במידה וכן, יש לנקות במים חמים ומעט גריז או שמן סביב הקטבים. במידה וההנעה אורכת זמן ממושך יותר, הרכב אינו מניע, ישנם תקתוקים מכיוון הסטרטר בניסיון ההנעה, אורות לוח המחוונים מעומעמים או שקשה לנתק את האימובילייזר ולנטרלו – זה אומר שהמצבר חלש ומומלץ להחליפו. היוועצי באנשי מקצוע לפני ההתקנה.

  • פנסים – פנסים הם החלק הבטיחותי ביותר ברכב. וודאי כי הנורות תקינות ואינן שרופות. במידה והנורות תקינות והפנסים עדיין לא מתפקדים, יש לגשת למוסך לבדיקה. וודאי כי הפנסים אינם שבורים וכי הם מכוונים. במידה והאור המופץ מהפנסים אינו ממוקד (מכוון) למקום הנכון בפני הדרך, הדרך לא נראית כנדרש והאור עלול לסנוור את הנהגים המתקרבים. פנסים ניתן לכוון רק במוסך מוסמך.

  • צמיגים – בדקי כי לחץ האוויר בצמיגים הינו על פי הוראות היצרן. כמו כן,  יש לבדוק מפעם לפעם את מצב הצמיגים ולוודא שאין בגלגל חתכים, בקיעים, יובש, עיוותים, נפיחויות או עצמים זרים, ושהחריצים שבצמיגים לא נשחקו. גיליתם תקלה? פני מייד לצמיגאי מוסמך. יש להקפיד לבדוק היטב את תאריך ייצור הצמיג. מומלץ לא להתקין צמיגים שחלפו 6 שנים ממועד ייצורם. איך בודקים את תאריך הייצור? על כל צמיג   מוטבע תאריך הייצור בקוד בן 4 ספרות שמציינות את מספר השבוע בשנה ואת השנה. כך למשל צמיג שנושא את הקוד 3404 יוצר בשבוע ה-34 של שנת 2004. ההטבעה  מצויה בדופן  הצמיג, קרוב למקום בו מתקבע הצמיג בחישוק. ולמה זה חשוב? כי הצמיג מתבלה גם חיצונית וגם מבפנים ולא מומלץ להשתמש בצמיג ישן – בכל מקרה צמיג שכזה חייב להיבדק אצל צמיגאי מוסמך.

  • מגבים – בדקי כי לשונית המגב איננה יבשה או קרועה. ממוצע החיים של מגב בתנאי האקלים הישראלי הוא כשנה. כמובן שבנוסף לכך, חשוב לוודא שמיכל השטיפה מלא עד סופו לפני תחילת הנסיעה ואם אפשר להוסיף לו תוסף מיוחד שמבטיח ניקוי איכותי יותר, מה טוב. יש לוודא שימוש במים ללא אבנית למניעת סתימת חרירי המתז.

  • בלמים – יש לבדוק את בלמי הרכב בהתאם להוראות היצרן ובמקרים של רעשים בבלימה, כשדוושת הבלם נהיית “ספוגית” וממשיכה לרדת לאחר תום בלימה ובכל מקרה של חשד או חשש לתקלה.

    מדריך בשיתוף מומחי איגוד המוסכים

    חורף נעים ובטוח.

תגובה אחת ל “עשי זאת בעצמך – בדקי את רכבך לקראת החורף”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *