רוכב קטנוע שרכב ללא רישיון ונפצע פוצה ב1.3 מיליון שקלים
רכב על קטנוע ללא רישיון וללא ביטוח והתנגש חזיתית ברכב שבא ממולו. חברת הביטוח של הרכב המעורב והמוסד לביטוח לאומי יפצו את הרוכב ב-1.3 מיליון שקלים
הרוכב, בחור בן 44, ממושב מצפון השרון, לא הוציא רישיון על קטנוע, ולא ביטח אותו בביטוח חובה. הדבר גם לא מנע ממנו לרכב לאורך שנים, מהחממות שבבעלותו, אל ביתו, בשבילי השדות של המושב. עד אשר, ביום עצוב אחד, התנגש בו חזיתית רכב שהגיע ממולו – וגרם לו לפציעה קשה.
הרוכב הובהל לבית החולים ‘הלל יפה’ בחדרה, ושם אובחן שהוא סובל משברים מורכבים ברגל שמאל וחבלות בברכיים. הוא עבר שני ניתוחים בהרדמה כללית, אושפז לאורך כ-3 שבועות, ומשם שוחרר לביתו כאשר גפיו נתונות בגבס.
בהמשך, לאחר שמצבו לא השתפר, והשברים לא התאחו עקב זיהומים חוזרים ונשנים, עבר הרוכב הפצוע עוד ארבעה ניתוחים בגפיו. כתוצאה מכך הפך למוגבל מאד בתפקודו, וחדל למעשה לעבוד בחממות שבבעלותו.
“מאז התאונה סובל התובע מכאבים ומהגבלה בתנועות רגל שמאל, מקשיים בעמידה, בישיבה ובהליכה, בעלייה ובירידה של מדרגות, מצלקות מכערות ורגישות למגע, מתחושת נימול ופגיעה עצבית, והטיפולים בו צפויים להימשך גם בעתיד”, טוען עו”ד אדיר שויגמן ממשרד עו”ד אונגר שויגמן, המייצג את הרוכב הפצוע.
עו”ד שויגמן פנה למוסד לביטוח לאומי (המל”ל) בבקשה להכיר בנכותו של המושבניק כנכות מעבודה. המל”ל הכיר במקרה כתאונת עבודה, וועדת רפואית מטעמו קבעה כי נותרה רוכב נכות צמיתה.
בשל נכותו, הוחלט במל”ל לפצות את הרוכב, מעת התאונה ועד לפרישתו לפנסיה, בתגמולים בסך כ-2,500 שקלים בחודש, שיחד עם מענקים חד פעמיים, יצטברו לכ-600 אלף שקלים. לאחר הכרתו על ידי המל”ל כנפגע עבודה, הגיש עו”ד שויגמן תביעה לביהמ”ש המחוזי מחוז מרכז, נגד חברת ‘מנורה’ שביטחה את הרכב הפוגע בביטוח צד ג’.
פוליסת צד ג’
לדברי עו”ד שויגמן, במקרה שבו נהג לא מבטח את רכבו בביטוח חובה, ומוצא את עצמו מעורב בתאונת דרכים, ניתן לפעמים לתבוע דווקא את פוליסת ביטוח צד שלישי של הנהג השני – אך הפיצוי ייפסק לטובת התובע, רק אם יוכיח כי הנהג שפגע בו אשם בתאונה.
בכתב הגנתה טענה ‘מנורה’, כי נהג הרכב שאותו ביטחה לא אשם בתאונה, משום שרוכב הקטנוע רכב בפראות, ולא שמר על כללי הזהירות והדרך. לפי עדותו של רוכב הקטנוע, הוא דווקא נסע בצורה מדודה ואחראית, אך הרכב הפוגע הגיח מלפניו במהירות רבה, כשהוא נוסע בצד שמאל של השביל, התנגש בו חזיתית, והעיף אותו באוויר.
בשל הוויכוח אודות האשמה בתאונה, פנה עו”ד שויגמן למומחה לבטיחות ותאונות דרכים, אשר תחקר את תאונת הדרכים, בדק את תנאי השטח ועדויות הצדדים, וכן את צילומי הפגיעות בשני הרכבים.
המומחה קבע בחוות דעתו באופן חד משמעי, שנהג הרכב הוא זה שאשם בתאונה, משום שנהג בצד שמאל של השביל, בנתיב המנוגד לכיוון נסיעתו. לאור חוות דעתו של המומחה, וכן לאור נכותו של התובע, הגיעו הצדדים לפשרה, לפיה חברת הביטוח ‘מנורה’ תפצה את המושבניק בכ-710 אלף שקלים נוספים, מעבר לתגמולים המגיעים לו מהמוסד לביטוח לאומי.
הסכם הפשרה אושר וקיבל תוקף של פסק דין, ע”י השופט רמי חיימוביץ מביהמ”ש המחוזי מרכז-לוד.