שיא חדש נשבר: יונדאי מסרה 8,400 כלי רכב בחודש בודד
יונדאי שוברת שיא מסירות של יבואן בישראל, 8,400 מסירות כלי רכב בחודש בודד
שיא מסירות בחודש אחד
כלמוביל יבואנית יונדאי מציינת את חודש ינואר כחודש שבו שברה את שיא המסירות של יבואן בחודש בודד עם כ-8400 רכבים, (השיא הקודם גם הוא של יונדאי עם 7354 רכבים). מתוכם 450 מסירות של רכבים חשמליים.
הדגמים הבולטים במסירות יונדאי בחודש ינואר הם:
- יונדאי איוניק היברידית: 3200 מסירות כלי רכב
- יונדאי טוסון: 1300 מסירות
- יונדאי אלנטרה היברידית: 600 מסירות
- יונדאי סונטה: 600 מסירות
- יונדאי ווניו: 600 מסירות
- יונדאי קונה: 520 מסירות
- יונדאי i20 עם 500 מסירות
בנוסף, מסכמת יונדאי את חודש ינואר עם מסירות של כ-350 רכבי יונדאי איוניק 5 ומעל 500 סך הכל מתחילת השיווק. צבר ההזמנות בדגם זה עומד על כ- 1500 רכבים. מדגם הקונה החשמלית צבר ההזמנות כולל מסירה עד היום עומד על כ-600 רכבים.
בחלוקה לגרסאות ביונדאי איוניק 5, מדגם ה- Prestige נמסרו כ-40%, מדגם ה-Supreme נמסרו כ-10% ואילו מדגם ה-Elite נמסרו כ-50% מסך כל מכירות הדגם בישראל.
נתון נוסף שעולה מנתוני כלמוביל מדגיש כי רוב רוכשי רכבי החשמל של יונדאי התקינו עמדת הטענה ביתית שהוצעה להם כחלק מהחבילה; 98% מרוכשי האיוניק 5 והקונה החשמלית.
ניר גרוסמן מנהל חטיבת יונדאי בכלמוביל: ציין, כי יונדאי תמשיך להיות שחקן משמעותי בשוק כלי הרכב החשמליים. “על פי צבר ההזמנות הקיים וצפי הביקוש לאיוניק 5 (כולל גרסת הנעה כפולה), קונה חשמלית והאיוניק 6, שתושק לקראת סוף השנה, צפויה כלמוביל למסור השנה כ- 3000 דגמים חשמליים”, מוסיף גרוסמן.
החזון של יונדאי העולמית לשנים הקרובות:
-
נהיגה אוטונומית:
הקבוצה תציג תוכניות שירות שונות המבוססות על טכנולוגיית נהיגה אוטונומית ברמה 4 הממזערת את מעורבות הנהג. היא גם תבחן רכב אוטונומי מבוסס IONIQ 5, שיונדאי שואפת להשיק עד 2023.
במחצית הראשונה של שנת 2022, הקבוצה תתחיל את בפיילוט ‘RoboRide’ באמצעות רכב אוטונומי ברמה 4, ו-RoboShuttle המשלב את שירות הניידות ‘Shucle’ של יונדאי עם היענות לביקוש עם טכנולוגיית הנהיגה האוטונומית שלה.
-
רובוטיקה
בתחום הרובוטיקה תמשיך הקבוצה במאמציה להעצים את יכולות הפיתוח שלה ולקיים שיתוף פעולה בתחומים שונים הקשורים לניידות. Boston Dynamics, אשר נרכשה על ידה תמסחר השנה את רובוט השירות שלה ‘Spot’ ותציג לשוק את הרובוט הלוגיסטי שלה ‘Stretch’.
-
ניידות אוויר עירונית (Urban Air Mobility)
בתחום ה-UAM, הקבוצה תמשיך להתכונן למסחר את עסקי ה-UAM שלה עד 2028, כאשר המותג החדש שלה Supernal ישתמש בטכנולוגיות הייצור והניידות של הקבוצה כדי לחולל מהפכה בנסיעות אוויריות ולהציע פתרונות ניידות משולבים בצורה חלקה.
Supernal, תאיץ את מאמצי הקבוצה לפתח רכב ותשתית אנכית חשמלית בטוחה להמראה ונחיתה (eVTOL).
289,291 מכוניות עלו לכביש ב-2021 כל המספרים והמותגים הבולטים
מה נשים חושבות על יונדאי אלנטרה Hybrid החדשה? יצאנו לנהוג