אחת מכל חמש נשים בגוש דן רוכבת על קורקינט חשמלי

 

השכרת קורקינטים תל אביב גוש דן
צילום: LIME

 

אחת מכל חמש נשים בגילאי 18-40 בגוש דן רוכבת על קורקינט חשמלי (ומה מונע מנשים לרכב על קורקינטים?)

 

45% מהנשים בישראל חושבות שקורקינט חשמלי הוא חלופה טובה יותר כאשר תחבורה ציבורית אינה זמינה. קורקינט חשמלי הוא אחד מכלי התחבורה המועדפים בקרב הרוכבות בישראל בשעות הלילה או הערב המאוחרות: זאת מכיוון ש- 61% מודאגות מזמני המתנה ארוכים בתחבורה הציבורית ו- 48% לא אוהבות לנסוע עם אדם זר במונית החסם העיקרי המונע מיותר נשים לרכוב על קורקינט חשמלי הוא הדאגה לבטיחות בדרכים; בראש סדר העדיפויות שלהן: יצירת יותר שבילי אופניים מסומנים

22% מהנשים בגילאי 18-40 המתגוררות בגוש דן רוכבות על קורקינט חשמלי, שיתופי או פרטי, כך עולה מסקר חדש של Lime. כשבוחנים את השימוש בקורקינט חשמלי מחוץ לכותלי גוש דן, עולה כי 22% מהנשים בישראל רוכבות על אופניים (רגילות או חשמליות) או קורקינט חשמלי, המהוות רק כרבע משיעור הנשים המתניידות ברכב פרטי (88%), וכשליש מהנשים המתניידות בתחבורה ציבורית (66%).

הסקר החדש שיזמה Lime, חברת המיקרו-מוביליטי המובילה בארץ ובעולם, בשיתוף עם חברת המחקר שילוב, נועד לבחון הרגלי שימוש של נשים בישראל בקורקינטים חשמליים (שיתופיים ופרטיים), החסמים המונעים מהן לרכוב ופתרונות פוטנציאליים שיעודדו יותר נשים לנצל את היתרונות של כלי תחבורה דינמיים, נוחים וירוקים.

הסקר דגם נשים בגילאי 18-40 ברחבי הארץ. על אף השימוש הנמוך באופניים וקורקינט חשמלי לעומת רכב פרטי או תחבורה ציבורית, עדיין 45% מהנשים בישראל חושבות שקורקינט חשמלי זו חלופת נסיעה טובה יותר כאשר תחבורה ציבורית אינה זמינה.

 

חסמים המונעים מנשים לרכוב על קורקינט חשמלי:

כשבוחנים את המגבלות המונעות מנשים לרכוב על קורקינט חשמלי, עולה כי החסמים העיקריים נובעים מדאגה לבטיחות בדרכים. הסיבה המרכזית קשורה בחוסר הניסיון או הביטחון שלהן על הכביש – כאשר 56% מהנשים מרגישות חוסר ניסיון/ביטחון עצמי או מרגישות לחוצות לרכוב כשיש תנועה בכביש. מחסום נוסף הוא העדר שבילי אופניים מסומנים, כאשר 50% אומרות שהמחסור בשבילי אופניים הוא מה שגרם להם להימנע משימוש בקורקינט חשמלי.

על אף החסמים שעלו מהסקר בקרב נשים שלא רוכבות על קורקינט חשמלי, ממצאי הסקר מראים כי כשמדובר בשעות הלילה או הערב המאוחרות, נשים מרגישות שהשימוש בקורקינט חשמלי מעניק להן תחושת ביטחון לעומת דרכי התניידות חלופיות. כמחצית מהנשים ו-64% מהרוכבות מסכימות שקורקינט חשמלי מהיר יותר מהליכה באזורים חשוכים ושקטים. בנוסף, 61% מהרוכבות ציינו שהן לא צריכות להתמודד עם זמני המתנה ארוכים שבהם הן צריכות להמתין לבד, כמו בתחבורה ציבורית ו-48% מהרוכבות חוששות מלחלוק את הנסיעה עם אדם זר, כמו במונית.

גורמים שיסייעו בהגברת תחושת הביטחון ברכיבה

לצד זאת, ישנם עדיין צעדים שניתן לנקוט בהם על מנת לחזק אף יותר את תחושת הביטחון של נשים לרכוב בלילה. באשר להרגלי השימוש של נשים הרוכבות בקורקינט חשמלי, נמצא כי 67% רוכבות לפחות פעם בשבוע בשעות היום, ו- 52% בשעות הלילה. בנוסף, נשים רוכבות על קורקינט חשמלי בעיקר בדרכן לפגוש חברים (61%), או בדרכן הביתה (55%) או בדרך לחדר הכושר/לאימון (45%).

76% מהרוכבות ירגישו בטוחות יותר כאשר יירכבו על שבילי אופניים מסומנים או במקומות עם תאורת רחוב נאותה, ורבע מהנשים הביעו צורך בקיום סדנת הדרכה על רכיבה בלילה. בתגובה לכך, Lime התחייבה לקיים סדנאות הכשרה ייעודיות לנשים בלבד בשנה הקרובה (2025).

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *