תביעת פיצויים אושרה לנוסע שנפל מבלימות חירום באוטובוס

 

נפל ונחבל פעמיים באוטובוס
נפל באוטובוס ותבע פיצויים

 

ירושלים: טען כי בלימות החירום באוטובוסים בעיר פגעו בהליך החלמתו – ופוצה ב-100 אלף שקלים

 

האם גבר שעבר ניתוח בחוליות הצוואר יכול לתבוע פיצויים על כך שבלימות חירום באוטובוס פגעו בהליך ההחלמה שלו? מסתבר, שהתשובה על כך חיובית. תושב ירושלים (58) זכה לאחרונה בפיצויים בסך 100 אלף שקלים מחברת הביטוח ‘כלל’, שביטחה שתי חברות אוטובוסים בבירה, וזאת לאחר שתבע אותן לפיצויים על כך שבלימות החירום של הנהגים בחברות הללו פגעו בהליך החלמתו באופן חריף ובלתי הפיך.

על פי התביעה, שהוגשה באמצעות עו”ד איתמר בן עמי, התובע, מנהל מעבדת מחשבים, עבר ניתוח בחוליות הצוואר ביוני 2022. כמה שבועות לאחר מכן, כשנסע לתומו באוטובוס של חברת ‘סופרבוס’ בירושלים, הוא מצא את עצמו בתאונה מפתיעה וכואבת. בעוד הוא נוסע, מביט בנוף מהחלון הקדמי של האוטובוס, בלם הנהג באופן פתאומי את האוטובוס, והמושב שעליו ישב הנוסע התנתק ממקומו, ועף על הרצפה בעוצמה. התובע נפל על רצפת האוטובוס, ונחבל בגבו בכתפיו ובצווארו, שהיה נתון עדיין בתהליך שיקום והחלמה לאחר הניתוח.

אך בכך לא תמה הסאגה, כחודש לאחר מכן הוא מצא את עצמו במרכזה של תאונה נוספת, גם הפעם כנוסע באוטובוס. הפעם עלה התובע על קו עירוני, אך בטרם הספיק להתיישב במקומו, נהג האוטובוס בלם בפתאומיות. כתוצאה מכך איבד התובע את שיווי משקלו והוטח בעוצמה רבה ברצפת האוטובוס. כתוצאה מהנפילה, נחבל הנוסע בכתפיו, בצווארו ובראשו.

בשל מצבו, הוזעק למקום אמבולנס, אשר פינה אותו לבית החולים “הדסה עין כרם” לקבלת טיפול רפואי. מששוחרר מאשפוז, פנה הנוסע לעורך הדין שלו, וזה הגיש בשמו תביעה נגד חברת כלל המבטחת את שתי חברות האוטובוסים בביטוח חובה. לדברי עו”ד, שתי התאונות גרמו להחמרה משמעותית במצבו הבריאותי של התובע, והוא החל סובל מכאבים ומגבלות תפקודיות קשות, המונעות ממנו לתפקד בעבודתו כמנהל מעבדת מחשבים כפי שנהג בעבר. הוא נאלץ להפחית משעות עבודתו, מה שהוביל להפסדים כספיים.

על פי חוק לפיצוי נפגעי תאונות דרכים (הפלת”ד), התובעים רשאים לבקש מבית המשפט למנות מומחים רפואיים, על חשבון חברת הביטוח, אשר יבדקו את נכותם, ויקבעו את שיעור נכויותיהם הבריאותיות והתפקודיות. על פי רוב, קביעת מומחה מטעם בית המשפט מתקבלת ללא עוררין. בעקבות הגשת התביעה נגד ‘כלל’, ועקב היעדר פשרה בין הצדדים, מינה בית המשפט מומחה רפואי מטעמו על מנת שיבדוק את התובע, ויקבע את נכויותיו, ואת תרומת תאונות הדרכים לנכויות אלה.

המומחה קבע כי הנכות ממנה סובל התובע נובעת ממצבו הרפואי הקודם ומהניתוח אותו עבר בצווארו. יחד עם זאת, קבע המומחה, כי הנפילות באוטובוס פגעו בתהליך השיקום והחמירו את מצבו של התובע, ועל כן חברות האוטובוס נושאות באחריות מסוימת לנכותו, ואמורות לפצותו בהתאם.

על פי הסכם הפשרה בין הצדדים, ומבלי להודות באחריות כלשהי למצבו של התובע, הסכימה חברת ‘כלל’ לפצותו בסכום כולל של 100 אלף שקלים. כבוד השופטת הבכירה ריבה שרון מביהמ”ש השלום בפתח תקווה, אישרה את הסכם הפשרה בין הצדדים, ונתנה לו תוקף של פסק דין מחייב.

לדברי עו”ד, “המקרה ממחיש כיצד גם בלימה של אוטובוס, שכלל לא נראית לנוסעים כתאונת דרכים, יכולה להיחשב ככזו, ואף לגרור פיצויים נכבדים מצד חברות הביטוח המבטחות את האוטובוסים בביטוח חובה”. לדבריו, החוק לפיצוי נפגעי תאונות דרכים, אחראי לפצות את הנפגעים בתאונות דרכים, על כל נזקיהם הבריאותיים, וזאת בלי קשר לאחריותם לתאונה.

עו”ד איתמר בן עמי עוסק בכל תחומי הנזיקין והדין הפלילי, כולל תביעות חבות וביטוח, פגיעות גוף מתאונות ונפילות, מיצוי זכויות לנפגעי תאונות דרכים ותאונות עבודה, וכן ייצוג וליווי של נאשמים בהליכים פליליים, ונפגעי עבירה בתביעות לקבלת פיצוי כספי.

 

משפט תעבורה: חוק איסור תיקון רכב בשטחי הרשות הפלסטינית

משפט תעבורה: סדרת כתבות על נושאי משפט ותעבורה (דרור כהנוביץ’)

טור חודשי משפט ותעבורה – חלונות כהים ברכב, חוקי או לא?

הכירו: חוק התעבורה החדש שישנה את הטיפול בעבירות נהיגה

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *