VOYAGER סמארטפון ודיבורית לרכב – סקירה וחוות דעת

תגידו מזל טוב! יש לי דיבורית ברכב – חוות דעת: VOYAGER סמארטפון לרכב

 

בהתחלה לפני שנים (פנו את הדרך חברים, הוד קשישותה 13 שנה “על הכביש”), לא הסכמתי שיחוררו לי את הדשבורד בשביל מכשיר גדול ומכוער מול העיניים, אז השתמשתי באוזניות, אזניית בלוטוס, או סלחו לי – בידיים

בשנה האחרונה, צץ אצלי הצורך הזה בדיבורית ברכב, אבל שוב, העדפתי את כל האופציות החפיפניקיות, כמו: זרוע עם חיבור ואקום לשמשה, תופסן + זרוע עם חיבור למיזוג, או השיטה המפגרת ביותר אך אפקטיבית לפרקים – להחזיק את הסמארטפון בסוכך שמש עם הפומית לכיווני. הכל ניסיתי, באמת. הייתי צנועה בבקשה שלי, רציתי רק דיבורית, אולי דיבורית ו
GPS יחד. אבל אז שמעתי על מכשיר חדש שאורנג’ השיקה, ה- Voyager, (voyage בצרפתית זה מסע/טיול), ובעברית אורנג’ מגדירה אותו כסמארטפון הראשון לרכב.
המכשיר נראה כמו דיבורית לרכב, אבל בעצם מתפקד בפלאפון חכם לכל דבר: מכיל מערכת הפעלה מבוססת אנדרואיד שכבר מקלה על כל ההתעסקות וההתמצאות, יש לו מסך טאץ’ עם מקלדת טאץ’ בנוסף ל-לחצני הטלפון הגדולים המוכרים, ויש גם “חנות” להורדת אפליקציות בחינם או בתשלום.

גם רכבים רוצים סמארטפון
הטכנאי הגיע להתקין את הVoyager ברכב שלי. כן, הפחד מחירור תא הנהג שוב הרים ראש, אבל הטכנאי החביב הצביע על אזורים פחות קריטיים, שניתן להתקין בהם את המכשיר, קרוב לתא האכסון המרכזי התחתון, מתחת למערכת השמע ולכפתורי המיזוג. עם זה יכולתי להסתדר. המכשיר יושב נמוך, לא בולט בעיניים לעוברי אורח ברחוב, וגם אם אסיר אותו כשאמכור את הרכב, בקושי ניתן יהיה להבחין שהותקן בפינה הזו גאדג’ט כלשהו.
 
בתמונה, רכב מנהלים של מישהו אחר
 
את הסמארטפון ברכב מסנכרנים למספר של המכשיר הנייד שלכם, כך הVoyager שואב את כל המידע והנתונים ממכשיר קיים, ובעצם כך משתמש בחבילת הגלישה/שיחות וההודעות הקיימת מול חברת הסלולר שלכם. אם כבר אינטרנט, כמו בתחבורה הציבורית, יש לכם אפשרות לתת לחברים הנוסעים איתכם  WIFI חופשי ברכב בעת הנסיעה. זה נקרא “נקודה חמה” – מגדירים במכשיר המותקן ברכב WIFI עם השם שלכם שהוא בעצם שואב את האינטרנט ממכשיר הנייד שלכם, הוא משמש נקודת חיבור וגלישה לכל היושבים ברכב, עד חמישה משתמשים במקביל. גם כאן, כמו בבית, רצוי להגדיר סיסמא לWIFI בVoyager .
מוסיקה – אחד הדברים החשובים עבורי ואני בטוחה עבור רובנו. בעיקר כי אין לי ברכב (מודל 2011) כניסת AUX או USB. יש לכם אפשרות להשתמש באפליקציה בתשלום של אורנג’ – MY BEAT שכוללת מאות פלייליסטים ישראליים ולועזיים. אך לאנשים ששומעים מוזיקת עולם, שפות או מוזיקה מוזרה אחרת, לא תמצאו את מבוקשכם באפליקציה. אז פשוט קנו כרטיס זיכרון, העבירו את כל המוזיקה שלכם מהמחשב או מהנייד לכרטיס החדש והכניסו אותו למכשיר הסמארטפון הקבוע ברכב.
כך תפטרו מהדיסקים הנמסים והשרוטים ברכב, ותוכלו ליהנות מהרבה מוזיקה טובה ואהובה ברכב שלכם. אחרי או לפני המוזיקה, יש את ספר הטלפונים: תוכלו לסנכרן את אנשי הקשר שלכם בעזרת כרטיס זיכרון, או פשוט להתחבר לג’ימייל שלכם, שם שמורים גם מספרי טלפון וגם כתובות מייל שגיביתם עם גוגל. אם לא גיביתם זה הזמן (הכי נגיש ופשוט, גיבוי תמונות לגוגל +, מספרים לג’ימייל).
 אם אתם באמצע שיחה בנייד ובדיוק נכנסתם לרכב, תוכלו ללחוץ פעמיים על מקש הכוכבית (*) ולהעביר את השיחה לדיבורית של הVoyager, או ההיפך.
הזכרתי את מקלדת הטאץ’ על המסך עצמו ואת הכפתורים הגדולים של הדיבורית, מומלץ להשתמש דווקא בהם, כי מקלדת הטאץ’ כל כך קטנה שגם האצבעות העדינות והקטנות ביותר יקישו על שתי אותיות יחד.
 

 

 


לסיכום, גולת הכותבת של הסמארטפון לרכב הוא “כמה שפחות לגעת“, בשביל זה יש את אופציות חיפוש קולי ב
GPS של וויז, באפשרות חיפוש אנשי קשר ואפילו בחיפוש בגוגל.

כדי לענות על הצורך בבטיחות ברכב ובנסיעה, נשמעות תזכורות בתחילת הנסיעה “סע/י בזהירות”, וביציאה מהרכב “וודאו שלא השארתם ילדים ברכב” שזה עצוב ומוזר גם יחד, אבל המציאות שלנו הוכיחה אחרת. אז אולי זה נחוץ לחלקנו, ובכל אופן, ניתן להפסיק את התזכורות האלה. יש לחצן חירום בולט שלחיצה ממושכת עליו תחבר אתכם ישירות למשטרה. בתחילת כל נסיעה גם תבחינו בהודעה כתובה על הצג שמבקשת מכם לאשר שאינכם הנהגים, ובכך תנסה להרתיע אתכם מלהתעסק במכשיר בעת נהיגה, שזה דיי בלתי אפשרי אם חושבים על זה. את המכשיר צריך לתפעל איכשהו עם הידיים, צריך להגיע לאופציות הקוליות, צריך ללחוץ על אפליקציית הוויז ואנשי הקשר והמוסיקה שלי ועוד ועוד. יש חנות האפליקציות שמאפשרת הורדת משחקים (?),והורדת אפליקציות של הרשתות החברתיות, איתן אתם בטוח תתעסקו. כן, זה גם מתנגש עם מטרת ה”על” של המכשיר.

 

אז אולי הVoyager עוזר בלהפחית את ההתעסקות עם המכשיר בזמן נהיגה, אבל לא יכול למנוע אותה לגמרי. ועדיין יש פה בשורה, זהו סמארטפון ייעודי למכונית, כל המחשבה סביבו היא על נהג שמבלה שעות במכונית, אז יש אפליקציות מיוחדות לנסיעה/נהיגה/חניה. יש משחקים ומייל, ופייסבוק (דיר באלאק!) ועוד התעסקויות הקשורות ברכב. מה האופציות? לקנות מכשיר חכם ולקבע אותו ברכב שלכם, אבל נראה אתכם משאירים אייפון/גלאקסי/לומיה לבד “קשור” ברכב.

המכשיר מותאם ללקוחות Orange, ומחירו 1899 ש”ח ב12 תשלומים.

*התקנה ללא תשלום.

 

6 Replies to “VOYAGER סמארטפון ודיבורית לרכב – סקירה וחוות דעת”

  1. לא יודע למה לא שומעים אותי טוב…
    אומרים ךי שאני נשמע מאוד חלש ומרוחק..
    בבהשוואה לסמרטפון עם בלוטוס…איכות השידור גרועה (אולי נתנו לי מקרופון דפוק..) אני אבדוק את זה …
    כרגע אני לא מרוצה…

  2. לא יודע למה לא שומעים אותי טוב…
    אומרים ךי שאני נשמע מאוד חלש ומרוחק..
    בבהשוואה לסמרטפון עם בלוטוס…איכות השידור גרועה (אולי נתנו לי מקרופון דפוק..) אני אבדוק את זה …
    כרגע אני לא מרוצה…

  3. קניתי מחברת פלפון מחיר מלא
    חיוב 100 שח לחודש 36 חודש
    )עבדו עליי אמרו מתנה
    וזיכוי בחשבונית שקרנים)

    אחרי 12 חודש נגמר הביטוח
    המכשיר התקלקל
    הרדתי וזרקתי לפח.
    פלפון רמאים..

  4. ברשותי c200 כשנתיים וחצי ו מאוד מרוצה.
    לאחרונה נעלם צליל המקשים וזה מפריא מאוד.
    לא מצליך למצוא מעבדה לתיקון.
    אנא עזרו לי!
    סטפן

  5. היי, אם אתה מאזור המרכז/שרון במקרה, יש מקום ברעננה (התעשייה 25) בשם “בלו מאנקי”, שיכולים לתת מענה
    09-8325515

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *